VilágLépés Túra
Írta: Szmolicza József   

Vendégeink voltak

 

2015. május 12-én messziről érkezett kedves vendégek keresték fel múzeumunkat, Hatvani Miklós polgármester úr kíséretében.

A kis csoport között üdvözölhettük Jean Béliveau-t is, aki 2015. május 9-én indult Rákóczifalváról 8 kanadai zarándoktársával, hogy 4 nap alatt Budapestig végiggyalogolja a Világlépés emléktúrát. Budapesttől végigmenjenek a Camino magyarországi szakaszán egészen Santiago de Compostelláig, hogy július 25-én ott ünnepeljék Szent Jakab Apostol ünnepét.

A kanadai születésű Jean Béliveau 2000-2001 között UNESCO békenagykövetként körbegyalogolta a Földet. A világvándor 2006. január 9-én Rákóczifalva határában lépte át a 40 000 Km-t (ami a Föld kerülete is egyben). Rákóczifalva lakossága örömmel és szertettel fogadta őt. Ez év május 9-én avatták fel jelenlétében a VilágLépés Túrát.

Jean Béliveau magyarországi gyaloglásával arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy Magyarország is képes bekapcsolódni a nemzetközi túra és zarándok útvonalakba. A VilágLépés Túrát az az igény hozta életre, hogy Kelet-Magyarországon is végighaladjon olyan túraútvonal, ami járható, megmutatja annak a vidéknek a szépségeit és része lesz a nemzetközi vérkeringésnek.

 

Jean Béliveau, - Polgármester úr zarándok hölgyek társaságában