Múzeumi napközis tábor

Kedves Olvasóink!
Kis csoportunk a Jászberényi Állat és Növénykert régi bejárata előtt.

Ez évben második alkalommal került megrendezésre a Múzeumbarátok Köre szervezésében a „Zöld Szíves” napközis táborunk. Időpontja 2018. június 25-e és június 29-e volt. Köszönjük  minden segítőnek, támogatónak a jó szívvel nyújtott segítségét. Külön köszönjük Horváth Gyula úr, az Országos Meteorológiai Szolgálat szakmai igazgató helyettesének, hogy ismét körünkben volt. Segítsége révén a gyerekek egy kicsit megismerkedhettek a meteorológiai mérésekkel, ezt szemlélelendő egy komplett mobil meteorológiai állomás települt – igaz csak egy kis időre – a múzeumunk udvarára.

Horváth Gyula „mesterséges esőt” idéz elő, hogy mérni tudjunk a mobil állomással

Külön köszönjük Lehel György úrnak, hogy szabadságát áldozta ránk és több időt tudtunk a madárvédelem fontosságával foglalkozni. Vezetésével madárodúkat készíthettek a gyerekek, a szükséges faanyag kiválogatásában, gyalulásában, méretre vágásában Szmolicza Itsván asztalos segített.

Lehel György a madárodú összeszerelését mutatja

Pásztor Andrea kosárfonónak is köszönjük, hogy megismertette velünk ezt a szép népi kismesterséget. Türelemmel segített minden érdeklődőnek, kicsinek és nagynak egyaránt.

Pásztor Andrea kosárfonó
Méhkaptárak festése

Tájékoztató az egyhetes táborunkról 

2018. június 25-től tábla jelzi a Rákos-patakot! Legyünk büszkék rá!

Napközis „Zöld Szíves” táborunk során sikerült régi vágyunkat teljesíteni, hogy a mi „nagy folyónk” – valamikor régen igazi folyócska volt – a Rákos-patak nevét, a KRESZ-ben szabványos  táblával jelöljük meg . Ennek érdekében kéréssel fordultunk Horváth István IGESZ igazgató úrhoz, akinek elmondtuk, hogy ez miért fontos számunkra, a település számára. Kérésünk pozítív elbírálásban részesült. Ennek köszönhetően június 25-én (hétfőn) táborunk első napján jelképesen átadhattuk Mindannyiunknak, az átutazóknak, turistáknak a Rákos-patak közúti tájékozató táblát. Köszönjük Horváth István igazgatónak, Szilágyi Róbert csoportvezetőnek és munkatársaiknak a segítségét!

 

„Leleplezés „előtt
Szilágyi Róbert az IGESZ, kis scoportunk részéről Lehel Bíborka „leplezték” le a táblát.
Mi is készültünk! Hajmann Helka és Lehel Bíborka a Rákos-patak történetét, mondáját ismertetik