Születésnapi köszöntés

Isten éltesse Szatmáry Zoltánt, Zoli bácsi 90. születésnapja alkalmából

Mészáros Gusztávné átadja Isaszeg város ajándékát

Örömteli eseményről is tájékoztatjuk olvasóinkat. 2024. április 27-én (szombaton) köszöntöttük Szatmáry Zoltán urat a Múzeumbarátok Köre örökös tiszteletbeli elnökét 90. születésnapja alkalmából. A családias hangulatú eseményen Szatmáry Zoltánt Isaszeg Város Önkormányzata nevében Mészáros Gusztávné alpolgármester asszony, az Isaszegi Múzeumbarátok Köre nevében Ozsváth Melinda elnök asszony és Szmolicza József titkár köszöntötték. Ozsváth Melinda elnökünk szép és finom csokitortával lepte meg az ünnepeltet. Az ajándékok átadása után egy jó hangulatú beszélgetés során próbáltuk felidézni a Kör által elért szép sikereket, eredményeket. A szép és megható eseményen jelen volt Zoli bácsi fia Zoltán is (a régi múzeumban egykor működő Honismereti Szakkör tagja, valamint New Yorkból hazalátogatott Zita lánya is, aki már az új múzeumban működő természetvédő BÚVÁR Klub egyik tagja volt).

Legnagyobb elismerést 2007-ben érte el a Múzeumbarátok Köre, amikor magas állami kitüntetésben részesült Kós Károly Díjban. A magas elismerést Szatmáry Zoltán elnök úr és Szmolicza József titkár úr vették át a Vígadó épületében megrendezett szép ünnepségen. E jeles eseményen részt vett még Dr. Székelyné Opre Mária a volt Oktatási és Kommunikációs osztály vezetője és Barta Zoltán (1977-2019) operatőr (Isaszeg Város Televíziója).

Sok boldogságot, erőt, egészséget kívánunk Zoli bácsinak! A jó Isten áldja meg őt és tegye lehetővé, hogy még sokáig közöttünk lehessen.

Ozsváth Melinda átadja a Múzeumbarátok Köre csoki tortáját Zoli bácsinak