„Zöld Szíves” Honismereti és természetvédő tábor 2018. 06. 25-től – 06. 29-ig a Falumúzeumban

"Akinek élvezetet ad a madárdal,
a víz csobogása,
a szél zúgásának zenéje,
az erdő e nagyszerű szimfóniája,
az szereti a természetet..

  

Az Isaszegi Múzeumbarátok Köre – a Falumúzeumban 1993 és 2006. között működő „Zöld Szíves” Szakkör hagyományaira építve – nyári napközis tábort szervez 4. és 5. osztályos általános iskolai tanulók részére! Azok jelentkezését várjuk, akik érdeklődnek a környezetük, a településük történelme iránt.

Tervezett program:

Június 25. (hétfő):
Ismerkedés egymással és a Falumúzeummal: Kiállítás és a csataimitáció megtekintése, betekintés a múzeumi munkába (tárgyak tisztítása, konzerválása, adatrögzítése, fotózása, stb.), játékos foglalkozások. Zöldszívesek tíz pontja, meteorológiai ismeretek. Ebéd a Csata Vendéglőben.

Június 26. (kedd): Figyelem változott a kirándulás helyszíne és időpontja!
Autóbuszos kirándulás a „Jászság fővárosába”  Jászberénybe, a Jász Múzeum megtekintése, majd séta a Jászberényi Állat és- Növénykertben. Indulás 9 órakor a Falumúzeum elől, visszaérkezés ugyanoda kb. 16 órakor. Ebéd ezen a napon az otthonról hozott csomagból.

Június 27. (szerda):
Kirándulás a Rákos patakhoz, vízminőség vizsgálat (Ilkamajornál és a Rákóczi útnál). Ebéd a Csata vendéglőben. Délután „Kenyeret sütünk”!

Június 28. (csütörtök):
Ismerkedés a madárvédelemmel, madárodú készítés.  Ebéd a Múzeum kertjében. Délután kézműves foglalkozások. Fotókiállítás készítése a „Fotóséta” anyagából.

Június 29. (péntek):
Ismerkedés a meteorológiával, gyakorlati bemutatóval egybekötve.  Ebéd a Csata vendéglőben.  Játékos foglalkozások. Záró program: tábortűz, szalonnasütés.

Részvételi díj 5000 Ft/fő.
Jelentkezési határidő: június 10.
Maximális létszám: 15 fő
Jelentkezni lehet Szmolicza Józsefnél, a Falumúzeum nyitvatartási idejében. Tel.sz.: 28/582-280;
E-mail: muzeum@isaszeg.hu; Web: muzeum.isaszeg.hu

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!